Önkormányzat hírei

Elindult a felnőttek képességeit vizsgáló PIAAC-felmérés

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Kazincbarcika településen önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételt hajt végre 2017. szeptember 1. és 2018. augusztus 30. közötti időszakban. A felvétel megnevezése: az OECD Felnőttek Képesség- és Kompetenciamérési Programja (PIAAC).

A kikérdezés a 16 és 65 év közötti felnőtt lakosság munkavégzés és hétköznapi tevékenységek során használt képességeit és kompetenciáit, valamint ezek oktatásban és foglalkoztatásban való hasznosulását vizsgálja.
Az adatgyűjtés 250 településen zajlik. A mintavétel reprezentatív, a címek kijelölését véletlenszerű kiválasztással hajtottuk végre. Az adatgyűjtés során a KSH megbízásából a Statek Kft. fényképes igazolvánnyal rendelkező kérdezői keresik fel a válaszadókat.
A mérés kizárólag statisztikai célból történik. Az egyedi adatokat bizalmasan kezeljük, azok mások számára nem hozzáférhetőek. Az adatgyűjtés során a statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény, valamint az információs önrendelkezési jogról és információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény előírásainak megfelelően járunk el.
A lakosság az önkormányzat részére hétfőtől csütörtökig 8:00 és 16:30 óra, pénteken 8:00 és 14:00 óra között a +36 80 200 766 telefonszámon, vagy a piaac@ksh.hu e-mail-címen adunk további felvilágosítást. Az adatgyűjtésekkel és eredményekkel kapcsolatosan a kutatás hazai (https://piac.nive.hu) és nemzetközi honlapja (http://www.oecd.org/site/piaac/) nyújt tájékoztatást.

2017.09.11.
forrás: Központi Statisztikai Hivatal


[VISSZA]