Önkormányzat hírei

Általános tűzgyújtási tilalom van érvényben

Június 20-ától átmeneti időszakra vonatkozó általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a földművelésügyi miniszter az erdőkben és fásításokban, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteres körzetében lévő külterületi ingatlanokon.

A tűzgyújtási tilalom ideje alatt tilos a tűzgyújtás a felsorolt területeken található kijelölt tűzrakó helyeken is.
A tilalom elrendelését az tette szükségessé, hogy Magyarország erdeiben számos helyen fokozott tűzveszély alakult ki az erősödő felmelegedés, valamint a szeles és csapadékmentes napok számának növekedése miatt.

A miniszter felhívja az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók, valamint a közúton és vasúton utazók figyelmét, hogy az erdőtüzek megelőzése érdekében legyenek körültekintőek, égő cigarettát ne dobjanak el. A tűzvédelmi rendelkezések megszegése pénzbírságot von maga után.

A tűzgyújtási tilalom visszavonásig érvényes.

A tűzgyújtási tilalomról, valamint az erdőtűz-megelőzéssel kapcsolatos hasznos tudnivalókról a www.erdotuz.hu oldal, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapja (baz.katasztrofavedelem.hu) ad aktuális tájékoztatást.

2017.06.23.
forrás: Polgármesteri Iroda


[VISSZA]